Search
Close this search box.

Klanjana dženaza rahmetli Mejri Šarić

U petak 28. avgusta 2020. godine na džematskom mezarju u džematu Jelaške klanjana je dženaza rahmetli Šarić Mejri, majci Muhamed ef. Šarića, imama u džematu Bakarevac.
Rahmetli Mejra je rođena 1943. godine u Sarajevu. Sa svojim rahmetli Mehom, koji je preselio 2008. godine izrodili su devetero evlada. Živjeli su ne baš lagodnim ovodunjalučkim životom, ali su ponosno svjedočili vjeru u pravom smislu. Nije im bilo lahko ispratiti dva sina šehida. Rahmetli Meho je bio veliki borac u životu, a tu hrabrost pokazao je i u protekloj agresiji kao aktivni borac na mnogobrojnim ratištima. Sav izazov ovakvog života pratila je maka Mejra kao heroina i slika Bošnjacke majke spremne da podnese i najvece terete života. U bilo koje doba dana njena vedra čehra dočekivala je musafire a mnogo ih je proslo kroz njenu kuću. Njeni hajrati ostaće svjedoci njene žrtve, a jedan od njih je i Muhamed ef. koji u imamskom poslu sigurno ima prave lekcije kojima uči druge, a koje je dobro savladao na primjeru svoje majke. Sve ovo posvjedočili su i svojim obraćanjem na dženazi Muhamed-ef. Velić, Nesib ef. Hadžić, predsjednik Udruzenja ilmijje te profesor Mustafa ef. Spahić. Mnogobrojne kolege imami sarajevskog medzlisa bili su prisutni na dženazi iskazujući spremnost da su uz kolegu u ovakvim prilikama i potvrdujući izreku da tuga kada se dijeli sa prijateljima postaje manja.
Lijepa riječ, sabur i praštanje bile su njena životna filozofija.
Iza rahmetli Mejre ostala su dva sina i tri kćeri koji mogu biti ponosni na svoje roditelje, a posebno majku Mejru. Neka joj Allah, dž.š., oprosti grijehe i uvede je u džennetske odaje zajedno sa njenim sinovima šehidima i njenim Mehom. Neka to bude divna nagrada za nju i sve one koji se trude i zalažu za jačanje porodice, džemata i Zajednice. Porodici da Uzviseni podari sabri džemil.

Facebook
Twitter