Klanjana dženaza rahmetli Ajki Klisuri

Dana 16. novembra 2021. godine, odnosno 11. rebiu-l-ahira1443. h. godine poslije ikindije namaza klanjana je dženaza-namaz rahmetli Ajki (r. Rubanović) Klisura, majci prof. Elvedin ef. Klisure. Ajka Klisura se vratila svome Gospodaru u 84. godini života. Bila je predana vjernica, primjerna komšinica i uzorna majka koja je svoju djecu odgajala na islamski način, trudila se da budu na Pravom putu i da na ovom svijetu žive kao vjernici.

Imami sarajevskog medžlisa su proučili hatmu, a prije ikindiju su prisutni imami proučili jasin-i- šerif i poklonili proučenu hatmu pred dušu merhume Ajke Klisure.

Prije klanjanja dženaze-namaz prisutne je poselamio imam džemata Mehurić Ferhat ef. Fetić. Glavni imam MIZ Travnik, dr. Salih ef. Indžić se obratio i rekao da je Ajka Klisura iza sebe ostavila hairli potomstvo koje svjedoči da je ona svoj život živjela kao prava vjernica. Također, obratio se izaslanik muftije sarajevskog, dr. Ahmed Purdić prenoseći selam svim prisutnim od muftije sarajevskog, te ukazao na prolaznost dunjalučkog života.

Dženazu-namaz merhumi Ajki Klisuri, koja je klanjana u džematu Mehurić, MIZ Travnik, predvodio je njen sin Elvedin-ef. Klisura. Dženazi je prisustvovao veliki broj imama, zatim džematlija iz Biljanske doline, rodbina, komšije i prijatelji.

Ukop je izvršen na mjesnom mezarju istoimenog džemata, gdje se prisutnima obratio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić naglasivši da ispraćamo našu majku Ajku koja je primjer svim majkama kako provesti dunjalučki život i na koji način odgajati svoju djecu.

  • Ona je iza sebe ostavila sina Elvedin ef. Klisuru, odgovornog imama, dugogodišnjeg imama u MIZ Sarajevo, pomoćnika glavnog imama, direktora Pokopnog društva Jedileri. Elvedin ef. je uspješan u svim segmentima svoga rada. Želim spomenuti unuka merhume Ajke, Esad ef. Fušku koji je uzoran i vrijedan imam u džematu Dub, MIZ Travnik.

Glavni imam je pozvao sve prisutne da halale merhumi Ajki Klisuri, ako je bilo nekih eventualnih hakova na dunjaluku.

Molimo Allaha, dž.š., da rahmetli Ajku nagradi za dobra djela, obaspe je Svojim rahmetom, uvede je u Džennet, a njenoj porodici podari sabura. Amin!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter