Search
Close this search box.

KLANJANA DŽENAZA ISMETU STAMBOLIĆU, MUTEVELIJI DŽEMATA BUTMIR

U četvrtak, 23. jula 2020. godine,  na džematskom mezarju u Butmiru klanjana je dženaza-namaz dugogodišnjem muteveliji džemata Butmir rahmetli Stambolić Ismetu.

Rahmetli Ismet Stambolić je rođen 20.09.1952. godine u Sarajevu. Sin je rahmetli Kasima i Fehme.

Bio je čovjek džemata. Četiri mandata nosio je amanet predsjednika džematskog odbora- mutevelije. Uvijek se trudio razumjeti svakog džematliju. U džematskim aktivnostima težio je pronalasku najboljih rješenja za i džemat i džematlije, zato je bio omiljen i drag onima s kojima je sarađivao. Ljubav prema Bogu i briga o svojoj zajednici ga je činila sretnim i zadovoljnim. Energiju je usmjeravao ka jačanju butmirskog džemata. U gotovo svim hajratima koja svjedoče aktivnost džematlija Butmira duboko je ostavio svoj trag. Njegovo posebno zalaganje vezano je za proširenje mezarja, te se za vrijeme njegovog mandata kapacitet mezarja proširio.

Lijepa riječ, sabur i praštanje bile su njegove životne filozofije i stil života.

Bio je pripadnik ARBiH u period agresije 1992.-1995. Uzeo je učešće u prvim redovima odabrane Butmira i Ilidže. Bio je imenovan i za pomoćnika komandira  za moral u sklopu prve čete. Iza rahmetli Ismeta ostala je supruga i dvije kćerke.

Neka mu Allah dž. š. oprosti grijehe i uvede u džennetske odaje. Neka to bude divna nagrada za njega i sve one koji se trude i zalažu za jačanje džemata i Zajednice. Porodici, saradnicima i saborcima sabri-džemil.

Facebook
Twitter