Izlet na Bunu i Kravice za najbolje mekteblije iz džemata Gladno Polje

U subotu, 27. aprila džemat Gladno Polje organizovao je mektepski izlet na Kravice i Bunu za one najbolje. Na izlet je krenulo 25 dječaka i djevojčica koji uče u Časnom Kur'anu na čelu sa svojim mualimom Muhamedom-ef. Kljajićem.Vrijedne mekteblije su uživale u prelijepim Kravicama, gdje su prošetali parkom i razgledali vodopad, koji je ujedno i nacionalni spomenik. Nakon Kravica, uslijedio je odlazak na Bunu, gdje su učenici klanjali podne i ikindiju-namaz, nakon čega su prošetali i uživali u prizorima prelijepe Bune.

U subotu, 27. aprila džemat Gladno Polje organizovao je mektepski izlet na Kravice i Bunu za one najbolje. Na izlet je krenulo 25 dječaka i djevojčica koji uče u Časnom Kur’anu na čelu sa svojim mualimom Muhamedom-ef. Kljajićem.

Vrijedne mekteblije su uživale u prelijepim Kravicama, gdje su prošetali parkom i razgledali vodopad, koji je ujedno i nacionalni spomenik. Nakon Kravica, uslijedio je odlazak na Bunu, gdje su učenici klanjali podne i ikindiju-namaz, nakon čega su prošetali i uživali u prizorima prelijepe Bune.

U povratku je kratka stanka bila i u Jablanici, a treba istaći kako je cijelo vrijeme putovanja, atmosfera bila na odličnom nivou. Posebna zahvalnost pripada donatorima, koji su počastili vrijedne mekteblije ovim prelijepim izletom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter