Search
Close this search box.

Imami MIZ Sarajevo uručili 60 stipendija djeci imama Muftijstva bihaćkog

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo jučer su uručili stipendije djeci imama Muftijstva bihaćkog u okviru projekta podrške imamima na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Ovom prilikom je izdvojeno 60 stipendija u iznosu od 13.000 KM za djecu imama sa područja medžlisa Kostajnica, Prijedor i Kozarac.

Sarajevski imami su ranije u okviru ovog projekta stipendirali i djecu imama Muftijstva goraždanskog i banjalučkog, a glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić. je tim povodom pojasnio da je važno na različite načine biti prisutan na ovim područjima.

Također je istakao da treba prepoznati sve ono što je doprinos imama koji djeluju u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

– Nadamo se da će nas to pridružiti jedne drugima. Tu da iskažemo svoje duboko poštovanje, ali i prema vašim porodicama i  vašim časnim misijama. Ovo je samo mali znak pažnje, ali i zahvale. Vi ste na bedemu domovine, dok bude džemata i mektepske pouke na ovim prostorima, biti i našeg naroda i domovine. Budimo jedni s drugima i jedni uz druge – poručio je dr. Velić.

Sarajevski imami jučer su ovim povodom boravili u Kozarcu, susreli se sa imamima, razgovarali o organizaciji vjerskog života i izazovima sa kojima se susreću, te obišli centralno spomen obilježje.

Facebook
Twitter