Search
Close this search box.

Humanitarne aktivnosti džemata Čekaluša u Tesliću

Aktivisti i džematlije sarajevskog džemata Kulin hadži Bali u Čekaluši su u okviru predramazanskih aktivnosti posjetili Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Teslić, sa ciljem dostavljanja prikupljene pomoći za nekoliko porodica u džematima Gomjenica, Barići i Kamenice.

Oni su sa imamom Eldar-ef. Huseinovićem i domaćinom Edin-ef. Mahmutovićem koji je koordinirao ovaj projekat, na kućna vrata uručili pet paketa pomoći sa prehrambenim i higijenskim artiklima, te svakom od njih uručili jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM. 

Također, ovi aktivisti su uručili stipendiju od 500 KM studentici i svršenici Behram-begove medrese koja studira psihologiju u Tuzli, a čiji roditelji su nastanjeni u entitetu RS.

Finasijska podrška od 500 KM je uručena i mektebima Barići i Gomjenica.

– Aktivisti iz Sarajeva su ovom posjetom vrijednim domaćinima i povratnicima u Medžlisu Islamske zajednice Teslić, ukazali poštovanje i podršku i time želji poslati predramazansku poruku da nisu sami i da se na njih misli u Federaciji – kaže imam džemata Čekaluša Eldar-ef. Huseinović.

U okviru iste aktivnosti, džematlije džemata Čekaluše su posjetili dvanaest porodica u naseljima Višnjik, Čekaluša, Bjelave, Šip i Velešići, te im uručili paketi istog sadržaja.

Osam volontera je uzelo učešće u ovim aktivnostima.

Facebook
Twitter