Hafiska dova hafizu Hamzi Ćeloviću

U subotu, 12. juna 2021. godine, u džematu Bačićko Polje će biti proučena hafiska dova hafizu Hamzi Ćeloviću, svršeniku Gazi Husrev-begove medrese i prvom hafizu iz ovog džemata.

Hafiz Hamza Ćelović hifz je učio pred muhaffizom mr. hafizom Abdussamed-ef. Podojkom, imamom džemata Bačićko Polje na Stupu i koordinatorom Škole hifza Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Muftijstva sarajevskog. On je, također, veoma aktivan, vrijedan i koristan član svoga džemata, koordinator mreže mladih džemata Bačićko Polje, uvijek na usluzi džematu i svim džematlijama. Bio je i redovni polaznik mektebske nastave u mektebu ovog džemata, a polaganjem hifza pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH i prvi hafiz iz ovog džemata.

U periodu od 19.01.2021. do 02.02.2021. godine hafiz Hamza Ćelović uspješno je proučio cijeli Kur’an pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koju su sačinjavali: dr. kurra hafiz Dževad Šošić, mr. hafiz Abdul Aziz Drkić, dr. hafiz Dževad Hrvačić i dr. hafiz Muhamed Čajlaković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter