Hadžići: Održano omladinsko druženje sa hafizom Ammar-ef. Bašićem i grupom “Ehli Iman”

U subotu 23. novembra tekuće 2019. godine u Multimedijalnoj sali općine Hadžići održano je omladinsko druženje sa hafizom Ammar-ef. Bašićem i grupom “Ehli Iman”. Dobrodošlicu mladima koji su ispunili općinsku salu uputio je koordinator Mreže mladih Hadžići Maid-ef. Alađuz.

Veliki broj prisutnih mogao je uživati u prigodnom obraćanju pomoćnika glavnog imama hafiza Ammar-ef. Bašića, koji je govorio o nedostatku onog “Poslaničkog” u našem društvu, ali i o važnosti angažmana i truda mladih ljudi u procesu napretka naše države i našeg društva. Bila je ovo sjajna prilika da se naglasi i značaj domovine i države te potrebe razvijanja osjećaja patriotizma kod mladih s obzirom na nadolazeći 25. novembar – Dan državnosti BiH.  Posebne emocije kod prisutnih izazvao je Muamer-ef. Mrkonja, koji je vrlo emotivno izveo svoju kasidu o majci.

Grupa “Ehli Iman” je oduševila mlade izvedbama ilahija i kasida, koje se nalaze na njihovom novom albumu. Ovo omladinsko druženje, koje je realizovano u okviru 15. manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah” grupa “Ehli Iman” je iskoristila kako bi prisutnoj publici premijerno prikazali spot za kasidu “Sidne Nebijj”.

“Ehli Iman” je grupa koja se sastoji od nekoliko članova iz BiH i Hrvatske, a čija je uloga rad na ilahijama i kasidama uglavnom u autorskoj izvedbi. Kolektiv se sastoji od četiri osobe, a to su: Nedžad Grbić – Prnjavor (tekstopisac, muzička produkcija, aranžman, video produkcija, instrumentalist – gitare), Idriz Hasanović – Zagreb (vokalist, tekstopisac, muzička produkcija, aranžman, video produkcija, instrumentalist – ney, def, tarabuke i oud), Kemal Pandža – Travnik (vokalist i instrumentalist – def i tarabuk) i Izet Mustafić – Gračanica (svira oud i baglamu).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter