Search
Close this search box.

Gradonačelnik Burse posjetio sarajevske mektebe

Delegacija turskog grada Burse koju predvodi gradonačelnik Alinur Aktas, posjetila je Sarač Alijinu (Vrbanjuša) džamiju te džamiju na Sedreniku gdje su polaznicima mektepske nastave uručeni mushafi.

Gradonačelnik Aktas je izjavio da je veoma sretan što je imao priliku vidjeti kako se odvija mektepska nastavu u sarajevskim džamijama.

– Djeca, pored nastave u školama, svojevoljno dolaze i na mekteb, to nas je učinilo jako sretnima. Vidjeli smo da se Islamska zajednica Bosne i Hercegovine zalaže kako bi djecu podučila islamskim vrijednostima. A njihov trud podržava i fondacija “Hayrat”. Zahvaljujem se svima koji imaju udjela u tome – kazao je Aktas.

Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 17. oktobar 2020:Gradonačelnik Burse Alinur Aktas se u sklopu posjete sarajevskim džamijama družio s mekteblijama te im je zajedno s pomoćnikom glavnoga imama Medžlisa IZ Sarajevo, Malik-ef. Šljivom i Fondacijom “Hayrat“ uručio mushafe ( Elman Omic – Anadolu Agency )

Pomoćnik glavnoga imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Malik ef. Šljivo je istakao da je zahvalan gradonačelniku Burse zbog posjete.

– Mi smo gradonačelniku predstavili rad mektepske nastave i upoznali smo ga s informacijom o broju mekteba na području Sarajeva te kakav je princip i metoda rada koji je možda specifičan u svijetu – rekao je Šljivo.

Aktas se u sklopu posjete družio sa mekteblijama te im je, zajedno s pomoćnikom glavnoga imama Medžlisa IZ Sarajevo, Malik ef. Šljivom i Fondacijom “Hayrat”, uručio mushafe.

Facebook
Twitter