Search
Close this search box.

Glavnog imama posjetio direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hafiz Mensur-ef. Malkić

U utorak 22. decembra 2020. godine Službu za vjerske i odgojno obrazovne poslove posjetio je direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hafiz Mensur-ef. Malkić, kojeg je primio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić, sa saradnicima.

Dr. hafiz Mensur-ef. Malkić, koji je i prvi imam Gazi Husrev-begove džamije, čestitao je na početku glavnom imamu na preuzimanju ovog velikog i časnog amaneta, što je bio i neposredni povod posjete, te istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Medžlisom Islamske zajednice Sarajevo. Dr Malkić je izrazio nadu da će saradnja na zajedničkim aktivnostima i projektima u budućnosti biti još čvršća i bolja, a na korist Islamske zajednice i društva u cjelini.

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić se zahvalio direktoru medrese na posjeti i čestitkama, naglasivši da je veza između ove dvije institucije Islamske zajednice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvijek bila čvrsta, puna zajedničkih uspješnih aktivnosti, te da će, nesumnjivo, tako biti i ubudućnosti.

Facebook
Twitter