Search
Close this search box.

Glavni imam u ramazanskoj posjeti džematima Nova Breka, Srednje, Crna Rijeka i Gajevi

Glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić je u okviru ramazanskih posjeta u subotu 26. 05. 2018. / 11. Ramazana 1439. H.g. posjetio četiri sarajevska džemata.

Prvo njegovo odredište je bio džemat Nova Breka. U pratnji glavnog imama bio je Elvedin ef. Klisura, a njihov domaćin je bio Mustafa ef. Isaković. U svom obraćanju poslije podne-namaza velikom broju okupljenih vjernika glavni imam dr. hfz. Musić je govorio o Ramazanskoj sofri blagodati, koja svakom vjerniku nudi da stekne Božije zadovoljstvo.

Na ikindija-namazu glavni imam je posjetio džemat Srednje, gdje mu je domaćin bio Sakib ef. Lepić. Glavni imam se upoznao sa strukturom ovog džemata te je održao predavanje okupljenim vjernicima.

Na iftaru, glavni imam je bio gost u džematu Crna Rijeka, gdje ga je dočekao Alija ef. Čančar. Glavni imam se obratio i džematlijama Crne Rijeke, gdje je stavio akcenat na misiju i smjernice u radu glavnog imama.

Teravih-namaz glavni imam je obavio u džematu Gajevi, gdje mu je domaćin bio Miralem ef. Sarajlić. Glavni imam dr. hfz. Kenan ef. Musić je predvodio teravih namaz te se obratio džematlijama sa prigodnim predavanjem.

Facebook
Twitter