Glavni imam primio generalnog direktora Radiotelevizije Bosne i Hercegovine

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić upriličio je danas prijem za rukovodstvo Radiotelevizije Bosne i Hercegovine generalnog direktora g. Belmina Karamehmedovića i g-đu. Dženitu Jusufbegović, pomoćnika gen. direktora za razvoj BHRT-a i uručio im zahvalnice za kontinuiranu podršku aktivnostima i projektima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Na prijemu, kojem je prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo g. Jusuf Zahiragić, istaknuta je višegodišnja odlična saradnja između Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, posebno kroz realizaciju ramazanskih aktivnosti i projekata Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah” i Bajram dođe mirišu avlije”, a koja je intezivirana tokom pandemije korona virusa.

Glavni imam je zahvalio rukovodstvu BHRT-a na podršci da se aktivnosti i projekte Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo predstave javnosti, posebno u okolnostima pandemije kada je pristup džamijama bio ograničen, naglasivši da je zajednička obaveza svih u teškim okolnostima i izazovnom vremenu govoriti o lijepom, promovisati dobro i buditi optimizam.

BHRT svojim programima izvršava i obavezu promocije historijske i sadašnje nacionalne, kulturološke i religijske, privredne, regionalne i druge pozitivno vrednovane osobenosti Bosne i Hercegovine. Projekti Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, stoga, će uvijek imati podršku BHRT-a, istakao je generalni direktor gosp. Belmin Karamehmedović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter