Search
Close this search box.

Glavni imam primio direktora Hayat televizije

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić upriličio je danas prijem za rukovodstvo Hayat televizije gosp. Elvira Švrakića i uručio mu zahvalnicu za kontinuiranu podršku aktivnostima i projektima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo koju ova medijska kuća sa svojim uposlenicima godinama nesebično pruža.

Na prijemu je istaknuta višegodišnja odlična saradnja između Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Hayat televizije, posebno kroz realizaciju projekta Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, kada je sniman serijal sa srednjoškolcima “Ovako bi postupio Poslanik”, te ramazanskog programa kada su realizirani programi “Islamska tradicija Bošnjaka” i “Komentar džuza Kur’ana. Posebne pohvale su iskazane za serijal ramazanskih razgovora Hayat televizije “Stil života u Islamu”, te je urednici i voditeljici Dalili Omerović također uručena zahvalnica.

Glavni imam je zahvalio direktoru Elviru Švrakiću na podršci da se aktivnosti i projekti Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo predstave široj javnosti, posebno u okolnostima pandemije kada je pristup džamijama bio ograničen.

  • U okolnostima kada džematlije nisu bile u mogućnosti doći u džamije podrška medija je bila nasušno potreba da se prenesu univerzalne poruke, govori o lijepom, promoviše dobro i prenese optimizam, što nam je zajednička obaveza i teret u izazovnim vremenima. Hayat televizija nam je stavila na raspolaganje svoje kapacitete, na čemu smo im jako zahvalni.

Direktor Švrakić je istakao da je Hayat televizija od svoga osnivanja uvijek bila na usluzi da se rad Islamske zajednice u cjelini adekvatno predstavi široj javnosti, zahvalivši glavnom imamu na saradnji koja će uz obostrani trud i nastojanje u budućnosti biti samo bolja.

  • Mi uživamo u činjenici da nas u Bosni i Hercegovini u svojim domovima osjećaju svojima. To je posebno izraženo u mjesecu ramazanu. To nam je veliko zadovoljstvo, ali i obaveza koja od nas traži makasimum i motivira nas da budemo bolji kako bi gledateljima iz godine u godinu prižali ljepše i korisnije sadržaje. Saradnja sa Medžlisom Islamske zajednice Sarajevo, u tome smislu, za nas je jako važna.
Facebook
Twitter