Search
Close this search box.

Glavni imam posjetio džemate Dejčići, Trnovo, Doglodi, Sokolović Kolonija I, Bakarevac, Bakareva i Jezero

Dana 27.05.2018. godine /12. ramazana 1439. H.g. na podne-namazu, glavni imam MIZ Sarajevo je u pratnji svog pomoćnika Elvedin ef. Klisure posjetio džemat Dječići, gdje ih je dočekao Abdulah ef. Dedić. Glavni imam se obratio prisutnim vjernicima, nakon čega je upriličena i posjeta džematu Trnovo, gdje je domaćin bio Mirel ef. Okanović sa vrijednim džematlijama ovog džemata koji se nalazi na području manjeg bh. entiteta. Dr. hfz. Kenan ef. Musić se obratio prisutnim vjernicima ukazujući im na blagodati Ramazana.

Istog dana, glavni imam je na ikindija-namazu posjetio džemat Doglodi, gdje se u društvu imama Armin ef. Jusupovića obratio kratkim vazu nasihatom.

U večernjim satima, tačnije na teravih-namazu glavni imam je posjetio i ramazanskim vazom počastio džemat Sokolović Kolonija I, gdje ga je ugostio Enver ef. Hošić.

U ponedjeljak 28.05.2018. godine/13. ramazana 1439. H.g. glavni imam je u pratnji svoga zamjenika Malik ef. Šljive posjetio džemat Bakarevac. Domaćin je bio Muhamed ef. Šarić. Glavni imam je predvodio podne- namaz, nakon čega je održao predavanje prisutnim vjernicima.

Ikindiju-namaz glavni imam je predvodio u džematu Bakareva kod Edin ef. Hamzakadića, nakon čega je u vrlo nadahnutom govoru ukazao na mnogobrojne blagodati i iskušenja koja imamo poručivši da samo pravi vjernici se mogu nositi s tim.

Nakon posjete, dr. Musić je u društvu imama Bakareve džamije Edin ef. Hamzakadićem zijaretio džematlijku h. Behija-hanumu Zulfikarpašić, koja je jedna od najvećih živih vakifa u Sarajevu. Zajedno sa bratom Besimom Velićem izgradila je džamiju u rodnom mjestu Rakitnica, Bjelašnica, a također je uvakufila svoj stan za potrebe Bakareve džamije, kao i mnogobrojne druge hajrate, koje je učinila širom Bosne i Hercegovine.

Posljednja posjeta glavnog imama u ovom danu, bila je ona na teravih-namazu u džematu Jezero. Glavni imam je tom prilikom održao prigodno predavanje na čemu mu se zahvalio imam, hatib i muallim džemata Jezero Muhamed ef. Abaz.

Facebook
Twitter