Search
Close this search box.

Glavni imam održao sastanke sa nosiocima vjerskog života u Sarajevu

Tokom zadnje sedmice mjeseca decembra 2023. godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić održao je satsnke sa imamima, honorarnim imamima i muallimama koji vrijedno rade na očuvanju i razvoju vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Na ovim sastancima razgovarano je o radu i aktivnostima u 2023. godini, te načinima i mogućnostima unapređenja rada i misijskog djelovanja u narednom periodu.

U srijedu, 27. decembra 2023. godine, u Studentskom centru Islamske zajednice na Vrbanjuši održan je redovni seminar za imame gdje je razgovarano kako unaprijediti rad i predstavljanje aktivnosti putem internet platformi. Uvodno predavanje na ovu temu održao je pomoćnik glavnog imama mr. hafiz Ammar Bašić.

U četvrtak, 28. decembra 2023. godine, održan je sastanak sa muallimama koje su kroz različite vjerske, edukativne i društveno-korisne aktivnosti angažovane u radu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Njih 80 svakodnevno vrijedno radi na Medžlisovim aktivnostima i projektima i na usluzi je džematlijkama u različitim prilikama i potrebama.

Isti dan je u Čekrekčijinoj džamiji organiziran je sastanak sa studentima koji su angažovani kao imami, hatibi, muallimi i pomoćnici u izvođenju vjerske pouke u mektebima. Obzirom na potrebe na terenu, brojnost djece u mektebima, te veliki broj džemata angažman njih preko 130 od velike je važnost za uspješan i funkcionalan rad.

Cijeneći njihov cjeloživotni hizmet Zajednici i doprinos razvoju džemata, mekteba i Medžlisa Islamske zajednice, u toku godine se nekoliko puta organizira i susret sa imamima koji su u penziji. Tako je urađeno i krajem ove godine, kada se u Čekrekčijinoj džamiji organizirao susret s njima, gdje su se razmijenila iskustva i poslušali iznimno vrijedni savjeti.

Facebook
Twitter