Search
Close this search box.

Glavni imam održao hutbu u džematu Hotonj

U petak, 4. juna 2021. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić održao je hutbu u džematu Hotonj.

U hutbi je na samom početku istakao potrebu konstantne brige o džamiji i džematu naglašavajući izniman napor koji imam, džematski odbor i džematlije ulažu u održavanje i unapređenje “Hadži Besim-begove” džamije u Hotonju. To se posebno ogleda u njenoj čistoći, urednosti i konstantnom napretku, ali i nizom kvalitetnih aktivnosti kojima se unapređuje vjerski život na ovome području.

  • Molim Dragog Boga da svoj trud čuvanja džemata i našeg safa bude naš doprinos u čuvanju našeg naroda na ovim prostorima, sebeb mira među našim redovima, u našim kućama i među našom djecom, kazao je glavni imam.

U svojoj hutbi glavni imam je istakao da su nas ramazan i Bajram vratili na početak i izvor. Međutim, Allahovim, dž.š. emerom naša životna rijeka teče dalje. Ona će poprimati boju svoga korita, sa sobom će nositi neka obilježja i tragove onoga kroz šta sve bude prolazila. To je Allahova dž.š. odredba. U svemu tome važno je da mi svojim postupcima ne pravimo vrtloge. Tada postajemo štetni i opasni za sebe, svoju porodicu, svoj džemat, pa i društvo. Posebno je važno da u sebi sačuvamo izvornu čistotu, u kojoj nas je dragi Bog stvario. Onaj ko to uspije, taj je životni pobjednik, istakao je glavni imam dr. Abdulgafar Velić.

Prije džume glavni imam je u ime Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo čestitao mr. Salih-ef. Ćati, imamu džemata Hotonj koji je prije nekoliko dana magistrirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Istaknuvši da je ovo uspjeh ne samo Salih-ef., nego i džemata i Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, uručio mu je poklon izrazivši nadu da će svojim radom i angažmanom i dalje raditi na unapređenju vjerskog života u džematu, medžlisu i zajednici u cjelini

Facebook
Twitter