Glavni imam održao hutbu u džamiji Hadži Ibrahim Kasap-zade na Vratniku

U petak, 3. septembra 2021. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić održao je hutbu u džamiji Hadži Ibrahim Kasap-zade (Carina) na Vratniku.

U hutbi je glavni imam poselamio džematlije i iskazao zahvalnost na nesebičnoj podršci koju iskazuju džematskim aktivnostima. Isto tako, glavni imam je čestitao imamima, roditeljima i djeci početak nove školske godine, te pozvao džematlije da idući vikend svoju djecu upišu na mektebsku pouku.

  • Mekteb je veoma bitan u odgoju naše djece. U tom procesu smo zajedno i samo tako možemo uspjeti. Vodimo računa da mekteb bude važan dio identiteta naše djece, zato u subotu, 11. septembra, dođimo sa svojom djecom u mekteb i podijelimo radost novog početka učenja, odrastanja i sazrijevanja.

Prije džume glavni imam je u ime Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo čestitao mr. Šerif-ef. Deliću, koji je 19. jula 2021. godine magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Istaknuvši da je ovo uspjeh, ne samo Šerif-ef., nego i džemata Carina i Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, uručio mu je prigodan poklon izrazivši nadu da će svojim radom i angažmanom i dalje nesebično i vrijedno raditi na unapređenju vjerskog života u džematu, medžlisu i Zajednici u cjelini.

Facebook
Twitter