Glavni imam MIZ Sarajevo posjetio Ured za društvenu brigu

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić je posjetio Ured za društvenu brigu, kada je zahvalio Rijasetu na pomoći koju pruža socijalno ugroženim pojedincima i porodicama na području ovog Medžlisa.

Istakao je da Ured za društvenu brigu jako dobro koordinira i sarađuje sa Medžlisom kada je u pitanju podjela humanitarne pomoći. Posebno je naglasio da su ove aktivnosti značajne na terenu. Kako je ocijenio, specifično se to ogleda u džematima kada je u pitanju prikupljanje zekata i sadekatul-fitra, jer potvrđuje da se dio prikupljenih sredstava uvjek vrati u džemate – onima koji su u stanju socijalne potrebe.

Glavni imam je posebno istakao važnost realizacije projekta pomoć starim i iznemoglim osobama koji se realizuje u Sarajevu već treću godinu. Mnogo je pojedinaca iz ove skupine koji trebaju pomoć, posebno oni koji nemaju svoje djece ili su njihovi najbliži daleko. Sama posjeta Ureda za društvenu brigu, imama, mualima, omladine iz Mreže mladih, razgovor i mala materijalna pomoć njima mnogo znači.

Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu zahvalio je glavnom imamu na posjeti, te istakao da su sve institucije Islamske zajednice ustvari jedno, a to je misija činjenja dobra.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter