Search
Close this search box.

Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić održao predavanje u Čaršijskoj džamiji u Fojnici

U četvrtak 21. februara 2019. godine u fojničkoj Šaban Ahmed-efendijinoj džamiji predavanje je održao doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. U prepunoj džamiji, hafiz je govorio o HAKKU – Istini, ali i o Božijem Hakku – pravu kod svih nas. Također, kroz kur'anske ajete i hadise Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., je govorio o dunjaluku i ahiretu, a sve kod prizmu Hakka.

U četvrtak 21. februara 2019. godine u fojničkoj Šaban Ahmed-efendijinoj džamiji predavanje je održao doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Ovaj alim trenutno obnaša funkciju glavnog imama MIZ Sarajevo te profesora na Fakultetu islamskih nauka.

U prepunoj džamiji, hafiz je govorio o HAKKU – Istini, ali i o Božijem Hakku – pravu kod svih nas. Također, kroz kur’anske ajete i hadise Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., je govorio o dunjaluku i ahiretu, a sve kod prizmu Hakka.

Hafiz Musić je svim prisutnim džematlijama na svima jasan način ilustriro svakodnevnicu Hakka jednih prema drugima, brata prema bratu, komšije prema komšiji, muslimana prema muslimanu.

Među prisutnim džematlijama je bio i glavni imam MIZ Kiseljak Kenan ef. Bajrić, imam Čaršijske džamije u Kiseljaku hfz. Sead ef. Babaluk, imam Centralne džamije na Ilidži Resul ef. Alić, predsjednik MIZ Fojnica hadžija Azem Huseinbašić, generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić, bivši načelnik Fojnice Mustafa Memija i brojni drugi.

(Tekst i foto: www.mahalla.ba)

Facebook
Twitter