Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić primio delegaciju “Fondacije Hayrat” iz Republike Turske

U četvrtak 12. septembra 2019. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo održan je sastanak sa predstavnicima “Fondacije Hayrat” („Hayrat Vakfi“), jedne od najvećih i najorganiziranijih vakufskih fondacija u Turskoj, koja svoje predstavništvo ima i u Sarajevu.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić je zajedno sa svojim pomoćnikom Miralem-ef. Babajićem primio g. Ahmeta Hüsreva Adiloğlua, predstavnika “Fondacije Hayrat” za Balkan te g. Alija Belliklija i g. Abdulmedžida Durakovića, predstavnike “Fondacije Hayrat” u Sarajevu.

Kao što je poznato, u periodu od 19.08.-27.08.2019. godine osam imama sarajevskog Medžlisa te dvojica imama MIZ Srebrenica, boravili su na studijsko-edukacijskom programu u Republici Turskoj. Imami iz Bosne i Hercegovine su upravo bili gosti “Fondacije Hayrat”. Tim povodom glavni imam hafiz Musić se zahvalio prijateljima iz Republike Turske za realizaciju ove posjete, a bilo je govora i o nastavku saradnje kao i drugim oblicima saradnje, koji se tiču učenja, proučavanja, memorisanja i tumačenja Kur’ana i kur’anskih znanosti, ali i sa projektima koje će u budućnosti ove dvije institucije realizirati u radu sa  djecom i mladima.

G. Hüsrev Adiloğlu je tokom ove posjete upoznao predstavnike sarajevskog medžlisa sa trenutnim aktivnostima i projektima “Fondacije Hayrat”, uputivši poziv za uzvratnu posjetu.  

Facebook
Twitter