Edukativni seminar za mlade “Lijepa riječ”

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u programu rada Savjetovalište za brak i porodicu tokom mjeseca decembra organizira edukativne seminare za aktiviste Mreže mladih pod nazivom „Lijepa riječ“.

Riječ je o jednodnevnom seminaru sa interaktivnim edukativnim radionicama za studente i starije srednjoškolce, u cilju afirmacije porodičnih vrijednosti i (iskrene) i pozitivne međusobne komunikacije.

Seminar realiziraju stručni saradnici iz Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Sam program seminara održava se u Centru za brak i porodicu MIZ Sarajevo na Koševskom brdu.

Čuvanje porodice i afirmacija Lijepe riječi su nam zajednička potreba i zajednički amanet. Porodica je tvrđava koju stalno moramo braniti i čuvati, a međusobne odnose unapređivati, samo su neke od poruka koje stručni saradnici mr. Elma Avdić, mr. Amra Abaz, Asmir-ef. Salihović, Nein-ef. Balić i Ferid-ef. Ganić prenose mladima.

Seminar je dosada pohađalo 60 aktivista iz Mreža mladih S. Grad, Centar/N. Sarajevo i N. Grad 1, a u narednim vikendima će biti prisutni mladi iz ostalih mreža MIZ Sarajevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter