Search
Close this search box.

Edukativne radionice za djecu u periodu teravih-namaza

Odjel za brak i porodicu na području Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, kao i džemat Istiklal džamije tokom ramazana realizuju kreativne tematske radionice za djecu u okviru svog ramazanskog programa.

Radionice su podijeljene u dvije grupe: radionica pod nazivom “Jedan dan, jedan harf” u sklopu koje djeca pohađaju sufaru, kao i grupa pod nazivom „Hifz sure El-Mulk“, gdje djeca imaju priliku svakog dana naučiti po jedan ajet navedene sure, kako bi hifz ove sure kompletirali završetkom mjeseca ramazana.

Ovaj projekat je realizovan kako bi se omogućilo roditeljima da za vrijeme teravih-namaza njihova djeca provode kvalitetno vrijeme u sadržajima koje nude Odjel za brak i porodicu i džemat.

– Ističemo i druge sadržaje za djecu, gdje oni na kreativan način uče o Božijim poslanicima. Takva tematska radionica nosi naziv “Ka naljepšem odgoju u odabranom mjesecu”, gdje se upravo kroz prizmu života Božijih poslanika djeci približava svrha i značenje lijepog odgoja – kaže Sumeja Fidani, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Sarajevo.

Program relizuju studentice i svršenice Fakulteta islamskih nauka sa smjera religijske pedagogije.

Facebook
Twitter