Search
Close this search box.

Džemat Stari Ilijaš: Porodični dan na Igmanu i svečana dodjela diploma polaznicima mekteba

Svečanu dodjelu diploma za polaznike mektebske nastave u mektebu Stari Ilijaš, MIZ Sarajevo, s radošću smo realizirali u posebno lijepom ambijentu Ratne džamije na Igmanu.

Džamija koju krasi posebno lijep pejzaž, bila je ove nedjelje, 09.06.2024. godine, ukrašena mekteblijama, njihovim lijepim glasovima i uspjesima koje su postigli stičući znanje o svojoj vjeri kroz proteklu mektebsku 2023./2024. godinu.

Svečanosti su prisustvovali roditelji i bliži članovi porodice. Nekoliko stotina okupljenih svjedočilo je snazi mladosti koja je budućnost naših džemata.

Prigodan govor i riječi dobrodošlice kazivao je Amel efendija Muminović, imam džemata Stari Ilijaš, naglasivši zahvalnost roditeljima na upornosti da njihova djeca budu marljivi i uspješni u mektebu.

U ulozi domaćina bio je vrijedni mutevelija Ratne džamije, hadži Nurko Čaušević. Hadži Nurko u svom obračanju se posebno osvrnuo na historijat Ratne džamije, te na vrijednost pamćenja historije i kulture našeg Bošnjačkog naroda. Posebno ga je obradovao ovaj događaj i posjeta naših mekteblija i njihovih roditelja džamiji na Igmanu, istakavši da je ovo prvi mekteb koji dolazi u zvaničnu posjetu ovoj, svima nam, izuzetno važnoj džamiji.

Nakon obavljenog podne-namaza u džematu i svečanosti dodjele diploma, nastavili smo druženje u porodičnom i prijateljskom, džematskom okruženju u lijepoj prirodi Igmana i Igmanske džamije.

Facebook
Twitter