Džemat Šip: Promocijom novih učača Kur’ana obilježena mubarek noć Lejletu-l-Miradž

U organizaciji ženskog aktiva džemata, na čelu s muallimom Jasminom Śečerović-Botonjić, sinoć je promocijom novih učača Kuran-i-Kerima obilježena Noć Mi’radža u džematu Šip.

Nakon jacije-namaza i učenja Kur’ana imam Sabahudin ef. Botonjić je u svome obraćanju čestitao polaznicima kursa sufare, a sada već novim učačima Kuran-i-Kerima, posebno se zahvalivši muallimi Esmi Pašić koja je vodila kurs.

– Ovih dana navršava se tačno godina dana od kako je korona virus stigao u BiH. Vi ste, cijenjene sestre, na najbolji moguće način iskoristile prethodno vrijeme i u ovim vanrednim okolnostima uspješno naučile arapsko pismo kako biste mogle učiti Kur’an, a učenje Kur’ana gledajući je najbolji ibadet Ummeta, kako je rekao Allahov Poslanik, a.s.
Kao što je u ovom vremenu potrebno da jačamo imunitet, vodimo računa o zdravlju, isto tako je potrebno da vodimo brigu o našem duševnom zdravlju. Zato imajmo na umu da nam Poslanik, a.s., oporučuje dva lijeka: med i Kur’an. Med je lijek za tijelo, a Kur’an je lijek za dušu.”, rekao je ef. Botonjić.

Na kraju se zahvalio i muallimi Muhibbi Sedić-Duranović voditeljici kursa hifza Amme džuza i pozvao sve zainteresovane hanume i djevojke, svake srijede u 18 i 30, na ovaj kurs i kurs tedžvida za početnike u džamiji na Šipu.
Nakon obraćanju imama uslijedila je svečana dodjela šehadetnama i Mushafa za 8 novih učača Kur’ana koje je obezbijedio MIZ Sarajevo s prigodnim hedijama Džematskog odbora.

Allahu naš, Milostivi Gospodaru, učini da Kuran bude svjetlo našim dušama, lijek našim bolestima, riješenje naših problema i briga, vodič na ovom svijetu i zagovornik na Sudnjem danu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter