Search
Close this search box.

Džemat Šip: Na Ahiret preselio mujezin hadži Kasim Kučević

Na ahiret je preselio hadžija Kasim Kučević, najredovniji džematlija u džematu Šip i mujezin u džamiji.

Rođen je i živio na Pešterskoj visoravni, a od 2008. g. živio u našem džematu. Po svome načinu življenja koji je bio oličen iskrenošću, dobriotom i poštenjem, osmjehu kojeg nije skidao sa lica, odnosu sa drugima bio je primjer istinskog vjernika i tihi, ali i čvrsti primjer svima oko sebe. Volio je džamiju i svoj džemat, a namaz u džematu nije izostavljao, osim u teškim i neizbježnim okolnostima

Aktivistkinje Mreže mladih kod h. Kasima Kučevića u posjeti

Otac je dvojice šehida koji su poginuli kao pripadnici Armije BiH, a ukopani na mezarjima Lav i Kovači. U zadnje vrijeme je imao zdravstvenih problema, a onda je došla korona i Allahov edžel. Ukopan je na mezarju u Vlakovu pored svoje hanume Mazlume koja nedavno, također, preselila.

Molimo Uzvišenog Allaha da rahmetli Kasimu podari nagradu šehida (Šehid je i osoba koja umre od stomačnih tegoba, zarazne bolesti, utopi se i slično tome , a Allah najbolje zna), kao i njegovim sinovima i sastavi ih u Džennetul-Firdevsu. Posebno molimo Allaha dž.š. da mu ukabuli i deredžu poveća zbog njegovih koraka do džamije, mujezinjenja i vezanosti za Allahovu kuću.

Hadžija K. Kučević pored voćke koju je zasadio u haremu džamije

“A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u Džennet Moj!” (El-Fedžr; 27-30) El-Fatiha.

Facebook
Twitter