Search
Close this search box.

Džemat Sedrenik: “Ramazanski kutak” mekteblija za doček ramazana

Pošto i ovogodišnji mubarek Ramazan dočekujemo u vanrednim uvjetima, a mektebska nastava se održava on-line putem, muallimi mekteba na Sedreniku mr. Suad-ef. Balić i Senida Klisura-Balić, te na Grličića brdu Abdel-ef. Fejzić, kako bi dodatno zainteresovali mekteblije pokrenuli su jednu lijepu priču u susret Ramazanu. Pozvali su učenike da skupa sa roditeljima ukrase “RAMAZANSKI KUTAK” u svojim kućama i na taj način zažele najljepšu dobrodošlicu mubarek Ramazanu.

Veliki broj učenika se odazvao pozivu i učestvovao u ovom projektu. Džematski odbor uz podršku prijatelja je obezbjedio nagrade za sve učesnike. Ali i posebnu nagradu koja simbolizira Ramazan, mjesec sa fenjerom, za tri rada koja su sakupila najviše glasova na društvenim mrežama, kao i za pet najljepše ukrašenih, koje je ovom prilikom izabrala komisija.


Dana, 11.04. 2021. godine uz poštivanje epidemioloških mjera u džamiji na Sedreniku, svim učesnicima su dodjeljene nagrade, a ispred Medzlisa Islamske zajednice Sarajevo bio je prisutan mr. Malik-ef.Šljivo, pomoćnik glavnog imama. Nakon što je prenio selame glavnog imama dr. Abdulgafar-ef.Velića, Malik ef. je uputio nekoliko riječi o važnosti mektebske nastave i njenom kontinuitetu te čestitao svim učenicima i muallimima koji su u ovakvim uvjetima i na ovakav način uspjeli unijeti dodatnu radost u dječija srca i njihove domove. Na kraju je čestitao nastupanje mubarek Ramazana uz molbu da djeca koja su još uvijek bezgriješna uče i upućuju dove Allahu kako bismo se što prije vratili našim svakodnevnim aktivnostima u normalnim uvjetima.

Facebook
Twitter