Džemat Sedrenik: Prigodnim programom obilježen uspješan rad Mreže mladih

“Iskoristi mladost prije starosti…”, riječi su Allahovog Poslanik, a.s., a ujedno i moto kojim se vodila i vodi omladina džemata Sedrenik.

U nedjelju 05. 12. 2021. godine, upriličeno je druženje članova Mreže mladih. Cilj je bio istaknuti postignuto do sada i zahvaliti se na tome vrijednoj omladini, a ujedno i poželjeti dobrodošlicu novim članovima.

Slika govori više od hiljadu riječi, a njih je bilo jako puno u prezentaciji koju je pripremio imam džemata mr. Suad-ef. Balić, kroz koju je prikazan cjelokupan rad Mreže mladih ovog džemata.

Radost našeg okupljanja podijelio je i koordinator Mreže mladih Stari Grad Mirsad-ef. Đerzić. Iz nadahnutog govora Mirsada efendije izdvajamo poruku u kojoj je rekao: “Da je omladina koja provede mladost služeći dobru poput najkvalitetnijeg zrnevlja koje se čuva da bi sutra imali dobre plodove.”

Koordinatori Mreže mladih džemata Sedrenik Abdel Fejzić i Amina Šabanović novim članovima uručili su prigodne poklone kao izraz tople dobrodošlice u društvo najboljih. Bila je ovo prilika i da se dogovore projekti i sadržaji koji će se realizovati u narednom periodu.

Džematski odbor džemata Sedrenik uvijek je bio podrška u radu imama na svim projektima, a posebno kada je riječ o našoj čestitoj omladini, s toga se zahvaljujemo džematskom odboru na čelu sa hadži Ramizom Bajrićem na nesebičnoj podršci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter