Search
Close this search box.

Džemat Šanac: Obilježena osma godišnjica od svečanog otvorenja džamije

U sklopu obilježavanja osme godišnje od svečanog otvaranja džamije u džematu Šanac prigodnim programom obilježen je ovaj važan datum u historiji ovog džemata.

Program obilježavanja započeo je u petak posjetom gl. Imama MIZ Sarajevo dr Abdulgafar-ef. Velića sa saradnicima, gdje je predvodio džuma namaz i održao kraći susret sa članovima Džemstskog odbora.

Sutradan u subotu u sklopu obilježavanja početka nove mektebske godine za polaznike mekteba održana je radionica iz oblasti kaligrafije koju je pripremio mladi kaligraf Abdulhak-ef. Hadžimejlić upoznavši mekteblije sa ovom islamskom umjetnošću. Ovom prilikom proučena je i hair dova za početak mektebske godine i podjela paketića mektebskoj talebi.

U nedjelju je u džematu Šanac proučen mevlud-i-šerif u povodu mjeseca mevluda. Ovom prilikom prigodnim vazom obratio se mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović.

Obilježavanje Dana džamije završeno je učešćem našeg džemata u humanitarnoj akciji pomoći i podrške u liječenju jednog našeg džematlije.

Na kraju, želimo istaknuti da ovim i sličnim aktivnostima posebnu pažnju posvećuje Džematski odbor na čelu sa vrijednim mutevelijom hadži Nurkom Čauševićem i Imamom džemata Eldin-ef. Smajevićem

Facebook
Twitter