Search
Close this search box.

Džemat Šanac: Mektebska radionica o oralnoj higijeni

U mektebu džemata Šanac – MIZ Sarajevo danas je održana radionica o oralnoj higijeni i zdravlju zuba, a koju je za polaznike mektebske nastave pripremio i prezentirao dr. Ahmed Kadrić, specijalista oralne medicine i parodontologije.

Navedena tema je polaznicima mektebske prezentirana na zanimljiv način, pa je izlaganje praćeno sa velikim interesovanjem. Polaznici ovog mekteba su imali priliku slušati o oralnoj higijeni, zdravlju zuba, te najčešćim oralne bolesti i načinima njihove prevencije. Tokom trajanja radionice posebna pažnja je usmjerena na pravilnu ishranu, posebno važnu za ovaj mektebski uzrast.

Nakon izlaganja dr. Kadrića, učešće u edukaciji je uzeo i muallim mekteba, Eldin ef. Smajević, koji je govorio o važnosti i značaju oralne higijene i sa aspekta islama.

Ovaj program je svakako još jedan vid inovacije u mektebskoj nastavi koji se uklapa u ideju omasovljavanja mektebske nastave i motiviranja učenika na njeno redovnije pohađanje.

Džematski odbor se, ovom prilikom, zahvalio dr. Ahmedu Kadriću na izdvojenom vremenu, kao i sponzoru “Eliksir” d.o.o., kompaniji koja je darivala polaznike mekteba prigodnim poklonima. Na taj način su još jednom bili saradnici u prevenciji oralnih oboljenja.

Za sve polaznike mekteba ovom prilikom obezbijeđena je i užina, što je zasluga džematskog odbora na čelu sa vrijednim mutevelijom Nurkom Čauševićem, koji u kontinuitetu podržavaju mektebske aktivnosti.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter