Search
Close this search box.

Džemat Podlugovi: Redovna tribina za žene i mevlud

Džemat Podlugovi organizuje tribinu za žene, koja se simbolično održava svakog 11. dana u mjesecu. Uskoro će tako biti organizovana i jubilarna 200. tribina, a cilj svih njih je ženska solidarnost, promocija ženskog džematskog aktivizma, edukacija i druženje.

Ovaj mjesec program tribine obogaćen je mevludom, kojeg su izvele članice hora Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, a u sklopu programa tradicionalne manifestacije Selam ya Resulallah.

Prigodno predavanje održala je prof. mr. Elma Tatar Avić koja je svojim savjetima pružila utjehu i novo potrebno praktično znanje mnogim prisutnim ženama, od kojih su mnoge majke, supruge, sestre šehida i stradalih u genocidu.

Koordinatorica odjela za brak i porodicu MIZ Sarajevo Sumeja Fidani poselamila je prisutne i iskazala zadovoljstvo ponovnog boravka u posebnom džematu Podlugovi.

Imam džemata, mr. Asmir ef. Salihović također se obratio prisutnima i iskoristio priliku da podsjeti na značaj ženskog aktivizma i njihove sve značajnije i potrebne projekte, te da u ime Džematskog odbora dodjeli zahvalnice aktivisticama džemata Podlugovi za nesebično djelovanje i doprinos džematu.

Facebook
Twitter