Search
Close this search box.

Džemat Nahorevo: Odata počast ubijenim borcima

U džematu Nahorevo, dana 20.06.2020. godine, na lokalitetu Skakavac, povodom 17. godišnjice obilježavanja progona i stradanja stanovnika Nahoreva, odana je počast ubijenim mještanima Nahoreva, koji su bili pripadnici Armije R BiH.

Uz članove porodica šehida i džematlija, prisustvovali su i predstavnici boračkih organizacija te predstavnici općinskih vlasti.

Program obilježavanja počeo je učenjem Jasina šehidima, kojeg su proučili članovi Mreže mladih i polaznici mekteba Nahorevo. Potom se skupu obratio imam džemata Nahorevo mr. Muhidin ef. Topčagić. U svom obraćanju Muhidin ef., ukazao je na ogromnu žrtvu koju su podnijeli naši šehidi.

„Šehidi su svojim životima branili vjeru, domovinu, porodice i slobodu koju mi danas uživamo. Oni su dali najvrjednije što se može dati, svoje živote. Naša obaveza je da povjereni nam emanet časno i dostojanstveno prenosimo na mlađe generacije. Obilazeći šehitluke i druga šehidska obilježja mi čuvamu njihovu borbu i žrtvu od zaborava“, istakao je Muhidin ef.

Nakon toga prisutnima su se obratili predsjednik MO JOB-a, Salko Pandžić, zatim Bećir Sirovina, pomoćnik načelnika Općine Centar, i gdin. Mustafa Rustemagić, koji su istakli važnost ovakvih skupova i manifestacija zbog naše budućnosti, i budućnosti naše djece.

Gospodin Mustafa Rustemagić je u ime JOB-a Općine Centar, uručio zahvalnicu Muhidin ef., u znak zahvalnosti na svemu što radi Islamska zajednica, a naročito Muhidin ef., na očuvanju sjećanja na naše šehide, njihovu žrtvu, i prenošenju emaneta na mlađe generacije.

Facebook
Twitter