Džemat Nahorevo: Bajramske čestitke

Ovo je drugi ramazan koji smo dočekali pod posebnim okolnostima i uvjetima. Pandemija korona virusom uveliko je odredila način na koji smo proveli ovogodišnji ramazan. Međutim, mekteblije džemata Nahorevo predvođeni svojim imamom mr. Muhidin-ef. Topčagićem odlučili su organizirati bajramsku šetnju u susret nadolazećim bajramskim danima. Vođeni su željom da sa svim svojim džematlijama i u najudaljenijim dijelovima džemata i ove godine podijele radost nadolazećih bajramskih dana.

Veliki broj mekteblija podijeljeni u nekoliko grupa, a predvođeni imamom mr. Muhidin-ef. Topčagićem, muallimom Almom Topčagić, te koordinatorom Mreže mladih Harisom Pandžićem posjetili su svakog džematliju.

Iako ovakav vid posjete džematlijama postaje tradicija u džematu Nahorevo, jer ovo je druga godina da je bajramska šetnja upriličena, ipak džematlije su bile vidno iznenađene i obradovane. Kako se svi nalazimo u stanju kušnje, opreza i zatvorenosti ova posjeta je pokazala džematlijama da nisu sami i da nisu prepušteni sami sebi. Džematlijama su uručene bajramske čestitke, a najmlađim članovima bajramska hedija kako bi na taj način pokazali svoju brigu i ljubav i donijeli malo bajramske sreće i raspoloženja.

Sreću i radost nećemo postići ako je budemo tražili samo za sebe, međutim, ako se budemo brinuli jedni za druge brže ćemo doći do sreće, a ujedno sreća će biti mnogo veća. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter