Džemat Lubine džamije: Omladinsko druženje u povodu Dana nezavisnosti

Vrijedna omladina džemata Lubine džamije je 01. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježila na jedan lijep i dostojanstven način. Sa ovog druženja je poslana poruka kako trebamo učiti svoju omladinu i djecu da vole, njeguju, čuvaju svoje, a poštuju i cijene tuđe, kao i činjenica da je od sunneta Muhammeda s.a.v.s.,  da se voli svoj toprak i svoja domovina.

Vrijedna omladina džemata Lubine džamije je 01. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježila na jedan lijep i dostojanstven način.

Omladina se iskupila u divanhani Lubine džamije, a prigodno predavanje ovim povodom je održala muallima Enisa Meštrovac, a obratio se i student Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu Mehdi Šanjta. Sa ovog druženja je poslana poruka kako trebamo učiti svoju omladinu i djecu da vole, njeguju, čuvaju svoje, a poštuju i cijene tuđe, kao i činjenica da je od sunneta Muhammeda s.a.v.s.,  da se voli svoj toprak i svoja domovina.

Posebna zahvalnost pripada džematlijama ovog džemata, koji su omladinu počastili tortom, kolačima, sokovima i ostalim delicijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter