Search
Close this search box.

Džemat Kobilja Glava: Novi imam Edin-ef. Mrkulić

U četvrtak, 17. avgusta 2023. godine, nakon akšam-namaza, upriličena je svečanost inauguracije Edin-ef. Mrkulića kao novog imama Adil-begove džamije, u džematu Kobilja Glava. Također, ovom prilikom se džemat oprostio od dugogodišnjeg imama Vehbije ef. Makića, koji nakon 35. godina službe u ovom džematu odlazi u zasluženu penziju.

Na samom početku ove svečanosti prisutnim džematlijama obratio se pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo, koji je predstavio novog imama i njegov dosadfašnji rad u džematu Blagovac. Zatim je riječ preuzeo predsjednik Džematskog odbora Kemal Kurtalić, koji je iskazao dobrodošlicu novom imamu, te se srdačno oprostio od dosadašnjeg imama, kojem su blagajnik džemata hadži Amir Bogilović i načelnik općine Vogošća (ujedno učenik Vehbije-ef.) g. Migdad Hasanović uručili zahvalnicu i prigodne poklone.

Vehbija-ef. Makić je obavljao svoju dužnost u džematu Kobilja Glava punih 35 godina, ostavljajući pri tome dubok trag svojim radom i predanim zalaganjem.

Nakon toga, džematlijama se obratio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić, koji je istakao nemjerljiv doprinos dosadašnjeg imama razvoju džemata i vjerskog života u Sarajevu u cjelini, zaželivši mu dobro zdravlje i sreću u budućnosti. Glavni imam je čestitao novom imamu Edin-ef. Mrkuliću stupanje na dužnost, izrazivši nadu da njegov rad u razvoju vjerskog života, također, bude uspješan i plodonosan.

Ovaj veliki mubarek upotpunjen je učenjem mevluda i dovom, te zajedničkim druženjem džematlija.

Facebook
Twitter