Džemat Kasindolska: Neodvojivost pomena Stvoritelja od pomoći stvorenome

Motivirani brojnim aktivnostima koje su realizovane u rebiu-l-evvelu, džematlije džemata Kasindolska realizuju nekoliko važnih aktivnosti koje već imaju svoj kontinuitet.

Riječ je o aktivnostima koje svjedoče kako iskren pomen Stvoritelja znači i razumijevanje potreba onoga što je stvoreno.

Nakon predavanja i zikra koji su upriličeni u džamiji posljednje nedjelje u mjesecu novembru, isplanirano je da se kao novi lijep običaj uvede okupljanje povodom učenja zikra i slušanja predavanja posljednje nedjelje svakog mjeseca.

Ovakav oblik okupljanja oko onoga što je dobro rezultira i konkretnim društvenim aktivnostima, pa je prvog vikende u decembru realizovano nekoliko humanitarnih akcija.

Tom prilikom je za potrebe porodici Spahić džemat obezbijedio smo dva metra drva, dok je dva metra donirao smet Agić. Također je podjeljeni 10 paketa s hranom u vrijednosti po 50 km. Džemat je, isto tako, obezbijedio sredstva za školsku užinu za troje djece.

  • Trudimo se pomoći koliko možemo. U ovoj akciji učestvuju naše džematlije i drugi dobri ljudi koji naiđu ili dođu u naš džemat – poruka je džematlija džemata Kasindolska.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter