Džemat Gladno Polje: Najmlađi postač ima samo pet godina

Džemal Begović ima samo pet godina i do sada je postio svaki dan mjeseca Ramazana. Naš Džemal se ističe i po pitanju dolaska u džamiju, redovno je posjećuje zajedno sa svojom drugaricom Farah. Na samom početku mjeseca Ramazana dobio je ospice, ali ga one nisu spriječile u postu. Na zimskom raspustu u januaru Džemal je taj mjesec dana bio redovan i na sabah-namazu zajedno sa svojim starijim bratom Davudom koji je četvrti razred. Obično kada dolazi na teravih namaz ponese i dekicu u slučaju da mu se prispava, pošto je on ipak mali i ide ranije na spavanje. Još od četvrte godine redovno dolazi u mekteb uvijek sređen i lijepo obučen.

Zasigurno ponos svojih roditelja, a i cijelog džemata je naš Džemo. Njegovi roditelji Edin i Maida, na pravi način odgajaju svoju djecu od malih nogu u duhu islama, spomenut ćemo da je i njihov stariji sin Davud još dok je bio drugi razred ispostio cijeli Ramazan, i tu tradiciju nastavlja.

Molimo Allaha dž.š. da u budućnosti bude još više mališana kao naš Džemal, koji će drage volje, sa radošću uživati u mjesecu Ramazanu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter