Džemat Dobrinja 3B: Radionica za djecu i redovno druženje za žene

U susret rođendanu Božijeg miljenika

U prostorijama mekteba džamije Dobrinja 3B, a u sklopu aktivnosti Sektora za brak i porodicu džemata, u srijedu 16. oktobra, održana je radionica povodom mjeseca rebiul-evvela, pod nazivom „Moj Poslanik Muhamed a.s.“ Radionica je bila za uzrast od 5 do 7 godina, dok će djeca u dobi od 8 do 13 godina istu temu obrađivati krajem ovog mjeseca.

Osim  izrade slike s podacima o našem Poslaniku, cilj ove radionice bio je da mališani usvoje osnovne podatke iz života Poslanika, da se upoznaju sa njegovim osobinama i metodama ophođenja sa ljudima. Naučili smo od Poslanika da se prema svakome lijepo i s osmijehom ophodimo, i da donošenje salavata na Poslanika a.s. znači da ga volimo – istakla je voditeljica radionice, Jasmina Arnautović Sitnić.

U srijedu, 16. oktobra otvoren je i novi ciklus druženja za žene u ovom džematu. Prvo ovosezonsko druženje otvoreno je razgovorom o saburu iz aspekta ustrajnosti u činjenju dobra, kao i ustrajnosti prilikom odustajanja od griješenja. Ova druženja su interaktivna i cilj je razvijanje kritičkog mišljenja, kroz dijeljenje stavova, mišljenja  i znanja. Ujedno ovo je bila i prilika za međusobno upoznavanje kroz dijeljenje iskustava iz svih segmenata života, čime obogaćujemo živote jedne drugih.

Druženja za žene su stalna aktivnost već sedmu godinu u kontinuitetu, i organizuju se jednom mjesečno; ove godine svake druge srijede u mjesecu.

Aktiv džemata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter