Džemat Čekaluša: Nabavka školskog pribora za 13 učenika

U okviru džematskih aktivnosti, članovi Mreže mladih džemata Kulin h. Bali u Čekaluši su 31.augusta 2022. implementirali projekat “Školski pribor”.

Naime, nekolicina članova Mreže maladih iz Čekaluše zajedno sa svojim imamom Eldar-ef. Huseinovićem učestvovali su u nabavci i kupovini školskog pribora, ruksaka, odjeće i obuće za 13 djece iz socijalno osjetljivijih kategorija koji žive u granicama džemata Čekaluša i van nje. Većina ovih učenika pohađaju Osnovnu školu Musa Ćazim Ćatić koja se nalazi u neposrednoj blizini džamije Kulin h. Bali i koja već duži period surađuje sa džematom iz Čekaluše.

– Ovo je druga godina u kojoj aktivisti i džematlije džemata u Čekaluši podržavaju ovaj projekat koji je koštao oko 1600 KM, te ponose se time da mogu i da žele ukazati pomoć onima kojima je potrebna, ali su uvijek na prvom mjestu naši najmlađi, oni koji se školuju – istakao je u svom izvještaju efendija Huseinović.

Ove godine džematlije su realizaciju ovog prepustili članovima Mreže mladih koji treba da uče biti solidarni i humani, kako bi u svojoj budućnosti bili korisni Zajednici i radost i ponos svojima roditeljima i kako bi osjećali pripadnost svom džematu.

Facebook
Twitter