Search
Close this search box.

Džemat Blagovac: Mektebska akademija za 176 polaznika

U džematu Blagovac 11. juna je organizirana mektebska akademija povodom završetka mektebske nastave za 176 polaznika koji pohađaju mekteb u ovom džematu.

Veliki broj djece u pratnji svojih roditelja došao je u džamiju kako bi prisustvovali ovoj svečanosti, na kojoj su uručene diplome maturantima mekteba, te učenicima koji su svojim radom zaslužili priznanje ponos mekteba “Blagovac” za 2021/22 godinu.  Nagrade i priznanja uručili su predsjednik džematskog odbora Ramis Smajlović i član odbora Nijaz Sojkić.

Imam u džematu Edin-ef. Mrkulić, čestitao je djeci i njihovim roditeljima na još jednoj uspješno završenoj mektebskoj godini, uz poziv da ponovo od septembra zauzmu svoje mjesto u učionici.

Edin-ef. je iskazao zahvalnost svim članovima džematskog odbora, kao i svim donatorima, prijateljima džemata, koji su bili podrška u proteklom periodu kako bi se nastavni proces odvijao na najbolji mogući način. 

Nakon mektebske akademije druženje je nastavljeno u haremu džamije, uz zakusku koju su pripremili džematski odbor i roditelji polaznika mekteba.

Facebook
Twitter