Search
Close this search box.

Dvadeset godina rada džemata Šanac: Posjeta Glavnom imamu i brojne aktivnosti ovim povodom

U četvrtak, 14. septembra 2023. godine, delegacija džemata Šanac, u sastavu imam Mirnes Mujezinović, mutevellija Nurko Čaušević i kaligraf Abdulhak Hadžimejlić posjetila glavnog imama MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velića i njegove saradnike. Povod ove posjete je obilježavanje jubilarne 20. godišnjice formiranja džemata i desetogodišnjice od svečanog otvorenja džamije u ovom džematu.
Tim povodom glavnom imamu je uručen kaligrafski rad Abdulhaka Hadžimejlića, pod nazivom “Telbija”, koji je spoj muhakkak i dželi sulus stila, a na čijoj sredini se nalazi stručno pripremljena kisva-dio ćabenskog platna. Dio ovog platna dar je džematlijke Alise Rebronja džematu Šanac. Ovom hedijom džemat Šanac želi se zahvaliti MIZ Sarajevo i Glavnom imamu za podršku koju je ovaj džemat imao u proteklih 20 godina.

Tokom ovog susreta posebno su bila interesantna evociranja uspomena iz perioda nastanka i formiranja džemata, a koja je iznio mutevelija Nurko Čaušević, koji tu dužnost obavlja proteklih 20 godina u kontinuitetu.

Facebook
Twitter