Search
Close this search box.

Druženjem na Igmanu Mreža mladih Novi Ilijaš započela aktivnosti u 2021. godini

Nakon sastanka koje je organizirala Služba za vjerske, odgojne i obrazovne poslove Medžlisa Sarajevo na čelu sa gl.imamom, dr. Abdulgafarom-ef. Velićem, sa koordinatorima džemata iz općine Ilijaš u Gradskoj džamiji Novi Ilijaš, Mreža mladih dobila je motivaciju, novi polet i snagu, da nastavi izvršavati svoje zadatke i aktivnosti.

U ovoj, 2021. godini održan je radni sastanak Mreže mladih džemata Novi Ilijaš, 08.01.2021., petak – poslije jacije namaza u Gradskoj džamiji Novi Ilijaš, gdje se sumirao dosadašnji rad i razgovaralo o planiranim aktivnostima za tekuću godinu.

U želji da se prizna rad aktivista naše Mreže, ali i da podstaknemo i ojačamo i dalje kvalitetnije djelovanje organizirali smo izlet na Igman.  Ovaj izlet zapravo je bio planiran kao radionica na otvorenom s ciljem sticanja znanja i razmjene usvojenih vještina. Bilo je to jedno lijepo druženje u malo drugačijoj atmosferi, u nedjelju, 10. januara.

Grupa naše Mreže je u polasku u jutarnjim satima zijaretila  centralnu džamiju u Hadžićima, nakon čega je nastavila put ka Igman-planini. Dan je bio lijep i iskoristili smo ga za podučavanje svih koji su željeli skijati. Omladinci su pokazali svoju spremnost i volju da nauče novu vještinu uz naglasak lijepog ponašanja i manira u druženju i zajedničkoj komunikaciji. Ljepota mladosti posebno sija u ljepoti njihova edeba i ahlaka. Na taj način jačamo međusobnu  bliskost što i jeste jedan od ciljeva. Po povratku grupa je navratila u džamiju Kasindolska da obavi namaze, a nakon što se duhovno osvježila, bilo je vrijeme i zajedničkom ručku. Omladina je zahvaljujući svojim roditeljima, vrijednim majkama pripremila i hranu kojom smo se počastili i veseli s puno lijepih utisaka vratili se svojim kućama.

Molimo Allaha, dž.š., da uputi sve nas, ojača nas iskrenošću i zbliži na Njegovom Putu! Pozivamo i ostale omladince s područja grada Ilijaša da nam se pridruže i uvjere se da je zadovoljstvo biti dio naše čestite ekipe. Zahvaljujemo se Medžlisu Sarajevo na čelu sa gl. imamom, dr. Abdulgafarom-ef. Velićem i njegovim saradnicima koji su stavili na raspolaganje sve svoje resurse našoj omladini.

Facebook
Twitter