Search
Close this search box.

Druženje mladih iz novogradskih džemata na temu “Osnove vjere”

U nedjelju, 25. oktobra 2020. godine , Mreža mladih Novi Grad, organizovala je prvi susret u okviru serijala “Osnove islama”, čime se nastavlja prvi modul jesenjeg semestra Mreže mladih za mlade iz novogradskih džemata.

Naime, aktivisti u Novom Gradu su odlučili organizovati serijal predavanja na spomenutu temu, koji će voditi članovi Mreže koji su studenti Fakulteta islamskih nauka.

Prva tema u ovom serijalu je bio “Namaz”, koju je za muški dio predvodio Hilmi Sherbi, a za djevojke Umihana Šošić. Cilj je ovu veoma važnu temu obnoviti i obraditi na zanimljiv i interaktivan način, spomenuti najčešće pogreške, ali i odgovoriti na nedoumice i pitanja vezana za ovu temu.

Nakon prezentacija i edukativnog dijela, uslijedio je i onaj nešto dinamičniji dio druženja, koji su organizovali Vedad Delić i Šajma Hakmi, gdje su aktivisti, družeći se, imali priliku pokazati svoje vještine kroz nekoliko timskih zadataka. Na ovaj način se upoznaju i izgrađuju timski duh, što je bio i jedan od ciljeva druženja

Treba istaći da se program izvodio u dvije odvojene prostorije uz pridržavanje svih preporučenih mjera zaštite.

Mlade je posjetio i glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, koji je mlade poselamio i uputio prigodnu poruku, čestitajući im za njihov dosadašnji rad i ohrabrujući ih na dodatni angažman u budućnosti. U njegovoj pratnji bio je njegov pomoćnik za Mrežu mladih Miralem-ef. Babajić.

Druženja mladih iz novogradski džemata će se nastaviti i u narednom periodu, a tretirati će se teme o osnovama vjere, ali i tema drugog modula koja nosi naziv “Ovako bi postupio Poslanik” .

Facebook
Twitter