Društvena briga: Organizirane posjete starijim džematlijama

Tim društvene brige Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo u proteklom periodu u okviru projekta „Pomoć starim, kućna njega“ Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, posjetio je veći broj džematlija. Zadnje posjete upiličene su 26. i 28.09. 2021 u džematu Dobrinja 3B, gdje su domaćini bili imam džemata hfz. Nisvet ef. Omerdić i muallima Melisa Omerdić. Tom prilikom posjećeno je 7 porodica, uglavnom starijih osoba koje same žive.

Zaista je mnogo onih koje su sa različitim potrebama, ali i ljudi koji provode vrijeme između svoja četiri zida. Najviše razveseli spoznaja da imaju one koji brinu o njima, da nisu sami i da imaju nekoga na koga se mogu osloniti. Suze radosnice u očima ovih čestitih insana i osjećaj zahvalnosti  najveća su satisfakcija  onim koji dođu na njihova vrata. Onog trenutka kada ih otvore, otvore i svoje srce kojem su najpotrebnije tople riječi, osmijeh i podrška koja od ovog vrijednog tima ne izostaje.

Također posjete su upriličene džematlijama Lubinog džemata na Vratniku gdje je domaćin bio mr. Salih-ef. Meštrovac. Tom prilikom posjećen je i jedan od najstarijih vakifa i mutevelija hadži Muhamed Hađirević.

Posjete će biti nastavljene i u narednom periodu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter