Search
Close this search box.

Drugo izdanje “Ramazanskih večeri”

Projekat „Ramazanske večeri“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posljednjih dvanaest godina je projekat poslijeteravijskih druženja u kojima učešće uzimaju eminentni alimi, umjetnici, pjesnici i sportisti koji prenose svoja životna iskustva, razmišljanja i savjete mladima.

Već treću godinu ovaj program se realizuje u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo pod sloganom “Feel the spirit of Ramadan”.

Drugo druženje u okviru ovogodišnjih “Ramazanskih večeri” upriličeno je 16. marta u Hanikahu Gazi Husrev-begovog vakufa u Sarajevu, gdje je pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo hafiz mr. Ammar Bašić govorio o mogućnostima za vjernika sa kojima dolazi mjesec ramazan. 

– Ono što trebamo uzeti tokom ovog mjeseca je jedan osjećaj stida pred Gospodarom, svijest o njegovim blagodatima, važnost džemata i porodice, značaj nematerijalnih blagodati. Ukoliko se to probudi u našem biću dok je mjeseca ramazana, onda se možemo nadati dobru i na ovom svijetu, ali i tome da budemo među onima koje Poslanik, a.s., opisuje kao istinske postače – kazao je mr. Bašić.

Program je realizovan i u dijaloškoj formi, gdje su gosti “Ramazanskih večeri”, učenici Prve gimnazije Sarajevo, gostima postavljali pitanja o temama koje smatraju aktuelnim i važnim.

U pauzama tokom razgovora, hor “Šapat srca” je karakterističnim izvedbama ilahija i kasida dao posebnu dimenziju cjelokupnom programu.

Drugo izdanje “Ramazanskih večeri” će biti upriličeno 22. marta u istom prostoru.

Facebook
Twitter