Search
Close this search box.

Dr. hfz. Kenan ef. Musić: Čuvati i njegovati vrijednosti Zajednice, Ramazana i namaza

U ponedjeljak 21. maja 2018. godine/ 6. dan mjeseca Ramazana i u utorak 22. maja/ 7. dan Ramazana   glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić nastavio je sa realizacijom ramazanskih posjeta i predavanja u sarajevskim džematima. U ponedjeljak glavni imam je u pratnji svojih saradnika zijaretio džemate Tabačkog mesdžida, Stara Breka i Aneks, dok je u utorak boravio u posjeti džematima Hrasno, Vitković Brdo i Kobilja Glava.

Glavni imam dr. hfz. Kenan ef. Musić je svojim obraćanjima džematlijama ukazao na sistem vrijednosti koje Islamska zajednica u BiH ima i koje moramo čuvati i baštiniti.

Dr. hfz. Musić je poručio kako svi trebamo sretni i zadovoljni zbog činjenice da nas je Uzvišeni Allah dž.š. počastio dolaskom još jednog mubarek mjeseca Ramazana i kako je naš najveći zadatak prenijeti te vrijednosti na sljedeće generacije.

Glavni imam je u svojim obraćanjima skrenuo pažnju vjernicima na obavezu čuvanja namaza i njegovog redovnog obavljanja, a pogotovo ikindije – namaz imajući u vidu hadis Poslanik a.s.: “Onome kome prođe ikindija – namaz, kao da je izgubio svoju porodicu i svoj imetak”.

Facebook
Twitter