Search
Close this search box.

Direktor BH Telecoma posjetio prostorije Centra za mlade

Direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i v.d. predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma Mugdim Mandžuka jučer su sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i njegovim saradnicima obišli prostorije Centra za mlade čiji je unutrašnje uređenje i opremanje u toku.

Prostor u Starom Gradu u ulici Gajev Trg prethodno je renoviran je vlastitim sredstvima, dok se njegovo unutrašnje opremanje finansira donacijom BH Telecoma.

Posjetioci su iskazali zadovoljstvo zbog uspješnog i dinamičnog toka radova, te opredijeljenost za nastavak saradnje.

Centar za mlade će koristiti Mreža mladih koja na ovom teritoriju nema svoj prostor, iako ovdje realizira najviše svojih aktivnosti, poput druženja, radionica, prijema gostiju iz dijaspore i slično.

Pored ovih, planirano je da u se u Centru za mlade realizuju i različiti oblici edukacije mladih poput kurseva, radionica i programa za sticanje različitih vještina. Centar će biti i prostor za svakodnevno učenje u formi instrukcija, timskog rada i pomoći u nastavi.

U Centru će se organizirati susreti mladih Sarajeva, Bosne i Hercegovine i dijaspore, kao i prigodni programi, posebni programi za žene, te različite tematske izložbe i promocije.

Facebook
Twitter