Search
Close this search box.

Delegacija MIZ Sarajevo posjetila džemat Soukbunar

U petak na džuma namazu, 13. novembra 2020. godine / odnosno 27. rebiu-l- evvela 1442. h. godine delegacija MIZ Sarajevo na čelu sa Glavnim imamom dr. Abdulgafarom-ef. Velićem i predsjednikom gosp. Jusufom Zahiragićem, a koju su pored njih sačinjavali sekretar Muhamed Memić i pomoćnik glavnog imama Elvedin-ef. Klisura, posjetili su džemat Soukbunar.Dobrodošlica svim prisutnim je iskazao imam džemata hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović.

Posjeta je upriličena povodom godišnjice završetka renoviranja i adaptacije Hadži Turhanove džamije i imamske kuće, te da se džematlijama ovog džemata pruži podrška u ovom teškom i bremenitom vremenu kada pandemija koronavirus postaje sve ozbiljnija. 

Hutbu je predvodio Glavni imam dr. Abdulgfar-ef. Velić koji je ukazao na dvije bitne činjenice: Poslanik, s.a.v.s., je ujedinio mekkanske prvake prilikom postavljanja Hadžeru-l- esveda. Također, kada je došao u Medinu sagradio je džamiju. Džamija treba da nas ujedini u saffu i da nam bude u srcu.

Džematlije, koje su bile počešćene posjetom, i u ovom džematu se pridržavaju svih mjera koje nalaže Krizni štab, kao i svih upustava koje je donio Rijaset IZ-e u Bosni i Hercegovini. Domaćin u ime džemata je bio džematski odbor koji se zahvalio delegaciji Medžlisa i iskazao svoju podršku u daljem radu.  

Facebook
Twitter