Search
Close this search box.

Delegacija MIZ Sarajevo obišla i uručila dezinfekciona sredstva za područne gasulhane te zaštitna odijela za imame/gasale i gasalke

U četvrtak 02. aprila 2020. godine, mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog Imama MIZ Sarajevo i g. Nurko Čaušević, član IO MIZ Sarajevo, su u cilju provođena protuepidemijskih i pojačanih higijensko-sanitarnih mjera posjetili sarajevske džemate, gdje se vrše obredi gasuljenja merhuma.

Tom prilikom podjeljena su dezinfekciona sredstva za dezinfekciju prostora gasulhana i dezinfekciju prilikom rada gasala, kao i zaštitna odijela za imame/gasale i gasalke. Sredstva za dezinfekciju dostavljena su putem imama za sve džematske gasulhane na području općina Ilidža, Hadžići i Ilijaš.

Tokom ovih susreta razgovarano je sa imamima o novonastalim okolnostima i iskustvima sa kojima se imami susreću u svom radu, s posebnim osvrtom na realizaciju online mektebske nastave. Zajednička je ocjena da su naši imami i  džematlije ozbiljno i odgovorno shvatili uputstva nadležnih državnih i vjerskih institucija, u smislu poduzimanja mjera prevencije od širenja epidemije korona virusa.

Facebook
Twitter