Search
Close this search box.

Dani o Allahovom Poslaniku: Svečano otvorenje manifestacije u ponedjeljak

“Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu.” (Kur’an, V:2)

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u periodu od 3. do 23. oktobra 2022. godine organizira 18. manifestaciju Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah.

Manifestacijom se ističu univerzalne vrijednosti naše vjere ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam i predstavljaju poruke i pouke iz života Muhammeda, a.s. Isto tako, različitim edukativnim, društveno-korisnim i kulturnim aktivnostima doprinosi se očuvanju kulture i tradicije, kao i odgoju djece i mladih.

Projekat se sastoji od niza programa koji se realiziraju na različitim lokacijama širom Sarajeva, uz saradnju sa najeminentnijim stručnjacima iz različitih vjerskih, kulturnih i društvenih oblasti. Partneri projekta su: Institut Yunus Emre, Gazi Husrev-begova biblioteka, Gazi Husrev-begova medresa, Gazi Husrev-begov vakuf, Bošnjački Institut – Fondacija Adil Zulfikarpašić, JU Muzej Sarajeva, Radio televizija Bosne i Hercegovine, Media Centar Islamske zajednice, Hayat TV, Anadolu Agency, i dr.

Svečanost otvorenja će biti upriličena 3. oktobra 2022. godine u 17 sati i 30 minuta na platou ispred Baščaršijske džamije, a moto ovogodišnje manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah je kur’anska poruka:

“Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu.” (Kur’an, V:2)

Facebook
Twitter