Search
Close this search box.

Dani o Allahovom Poslaniku: U Carevoj džamiji održan tradicionalni mevlud

29.10.2020. godine – Sinoć je u Sultan Mehmed Fatihovoj-Carevoj džamiji u programu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah 2020. održan tradicionalni mevlud koji se svake godine održava uoči 12. rebiu-l-evvela.

Program su izveli imami i članovi hora MIZ Sarajevo, predavanje je održao dr. Enes-ef. Ljevaković, muftja sarajevski.

Glavni imam MIZ Sarajevo je istakao da je mevlud bošnjačka tradicija kojom iskazujemo svoju ljubav prema Allahovom Poslaniku i privrženost vjeri. MIZ Sarajevo se potrudio da, bez obzira na sve zapreke i ograničen broj prisutnih putem medija zajedno uživoamo u mevludu, salavatima i kasidama, i pošaljemo selam Voljenom Pejgamberu.

Dr. Enes Ljevaković, muftija sarajevski je podsjetio na univerzalne vrijednosti iz života Božijeg Poslanika, koje su trajna inspiracija i vodilja svim muslimanima, od Mašrika do Magriba, koje se kao vjernici trebamo držati i čemu trebamo stremiti. Muftija sarajevski je na kraju posebno istakao na potrebu za lijepom riječi, pogotovo u javnom prostoru i društvu u cjelini.

Obzirom na ograničen broj prisutnih koji je propisan novim mjerama zaštite od pandemije korona virusa, program je u saradnji sa BHRT bio dostupan uživo putem FaceBook stranice MIZ Sarajevo, a isti će biti emitovan i na RTV BIR u toku trajanja ovogodišnje Manifestacije.

Program je dostupan na službenoj FaceBook stranici MIZ Sarajevo.

https://www.facebook.com/watch/?v=772010933377441)

Facebook
Twitter